金城武.NET 討論區

標題: [相片] 金城武代言PRADA 復古新意震撼時尚界 (組圖)
Casper
中級會員

UID 1110
精華 0
積分 261
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2008-1-4
狀態 離線
金城武代言PRADA 復古新意震撼時尚界 (組圖)

金城武代言PRADA 復古新意震撼時尚界

(來源:國際線上時尚綜合 2008.3.12)

PRADA男裝的特色,在於古典簡約又不失年輕化的設計,像是六十年代義大利拿波里造型的西裝,因Muccia用了具有伸縮性的現代感素材,復古中賦予新意,可說創造了流行的獨特風格。春夏已至,PRADA起用年輕俊秀的金城武為全球男裝代言人,更震撼了整個時尚界。

無論現代或者復古既衣著,金城君都著得咁好睇,咁有型既!

(為左轉貼靚仔相片,本人唔識都即時去搵網站教學,足足用左一小時啦! 真係失禮晒! )

本帖最近評分記錄
sara   2008-3-13 12:26  武氣  +10   我很贊同 Thank you for Sharing
頂部
Creamy
版主

UID 300
精華 38
積分 11601
帖子 3477
閱讀權限 255
註冊 2006-12-20
狀態 離線
資料來源 : http://big5.cri.cn/gate/big5/gb. ... 12/2385@1975052.htm

這輯相片,有一段日子了吧

頂部
Casper
中級會員

UID 1110
精華 0
積分 261
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2008-1-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 Creamy 於 2008-3-13 01:12 發表
資料來源 : http://big5.cri.cn/gate/big5/gb. ... 12/2385@1975052.htm

這輯相片,有一段日子了吧

咦?我真係唔知道喎!
佢寫明「來源:國際線上時尚綜合 2008.3.12」
咁樣呀... ...唯有DEL佢啦!
我整左成個鐘啦!TOO BAD
頂部
Creamy
版主

UID 300
精華 38
積分 11601
帖子 3477
閱讀權限 255
狀態 離線
也不用 delete 呀,是有這篇報導沒錯,大家再跟進一下 ,可能武又有廣告工作呢

頂部
露希法
該用戶已被刪除

回復 #4 Creamy & #1 Casper 的帖子

*** 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽 ***
Creamy
版主

UID 300
精華 38
積分 11601
帖子 3477
閱讀權限 255
狀態 離線
精神上給你武氣+10, 阿法找資料真快 !!!

頂部
Casper
中級會員

UID 1110
精華 0
積分 261
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2008-1-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 露希法 於 2008-3-13 02:05 發表

現在的記者真是有夠懶的 。
資料的來源應該是採用這兒的吧 ! ?  

http://bbs.mariahcn.com/read.php?tid=60247&page=e

她們明明是在討論小武在10年前拍的廣告,
記者們卻硬要將它給鬼扯成現在;也不去查證一下就隨便照抄一氣的。
真是叫人 Orz 啊 ! ~    

咩話? 十年前?唔係化?
我仲以為四五年前既相呀!TOO BAD
唉....我下次會睇清楚先去POST上黎架啦....足足浪費我既時間...TOO BAD
另外,咩叫做「Orz」?係日語嗎?

頂部
sara
論壇元老

UID 38
精華 17
積分 8989
帖子 2771
閱讀權限 90
註冊 2006-10-8
狀態 離線
多謝 Casper 為大家轉貼. 雖然 金城武代言 Prada 是 十多年前的事,
Casper 貼的是新鮮的新聞呀, 當然要加分!

當年 金城武 是第一個亞洲模特兒代表這一線品牌的代言人, 人氣可想言知.
這等新聞也時常被重覆轉播, Prada 是最大收益者,
時常因阿武的人氣被免費有宣傳.  

雖然事己多年, 但品片牌衣式還看是有型有格,不愧為名牌中的名牌.
金城武 嗎..裝了酷樣看上去只是美少年. 和現在的成熟樣貌一比又是另有味道.

這埵傢 金城武 的訊識收錄也可等同 “金城武 圖書館”, 但是查看 廣告欄

却沒有 “Prada”的資料.  Casper多謝你為大家豐當武網.

Casper 己學識了貼文和圖, 以後請多多為大家服務. 拜託.  
頂部
布布貝爾
金牌會員

UID 61
精華 1
積分 1542
帖子 627
閱讀權限 70
註冊 2006-10-9
狀態 離線
回復 #1 Casper 的帖子

Casper, 辛苦了~thank you!

溫古知新~
頂部
jose
註冊會員

UID 739
精華 0
積分 144
帖子 112
閱讀權限 20
註冊 2007-9-30
來自 澳門
狀態 離線
嚇親我, 仲以為 prada 又搵返阿武 tim,
頂部
露希法
該用戶已被刪除

回復 #7 Casper 的帖子

露希法
該用戶已被刪除

回復 #6 Creamy 的帖子

Casper
中級會員

UID 1110
精華 0
積分 261
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2008-1-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 sara 於 2008-3-13 12:28 發表
多謝 Casper 為大家轉貼. 雖然 金城武代言 Prada 是 十多年前的事,
Casper 貼的是新鮮的新聞呀, 當然要去ttp://img172.imageshack.us/img172/319/clappingsa6.gif

http://img80.imageshack.us/img80/1756/ ...

多謝Sara比分 亦都多謝Sara既鼓舞

我下次會睇清楚d先post架啦!

大家唯有再重溫亞武直髮時期既靚樣啦!
頂部
Casper
中級會員

UID 1110
精華 0
積分 261
帖子 166
閱讀權限 30
註冊 2008-1-4
狀態 離線

QUOTE:
原帖由 露希法 於 2008-3-14 01:14 發表
< orz >  =  就是英文版的" 象形文字 ",意思就是< 心情很鬱卒 >。

o  代表的是人頭,很失望的往下垂。
  r  是撐在地上的雙手。
  z  是跪在地上的雙腳。

_|卅|○ 日本稱為 ...

原來如此,我仲以為係日本次文化既文字
你講起,我就諗番台灣坊間都有類似既文字
不過,我估都係跟日本架啦......thanks
頂部